Woman%20with%20Hand%20on%20Face_edited.j

Våre behandlinger med botox

Panne

Sinnarynke

Smilerynkene under/rundt øynene

Bunny Lines: Rynker på nesen når man smiler

Gummy Smile (reduserer tannkjøtt som vises når man smiler dersom overleppen dras opp)

Sure munnviker

Lip flip

Tyggemuskel (masseter)

Behandling mot svette

Migrenebehandling

Botulinumtoksin

Botulinumtoksin (Botox) er et muskelavslappende middel som brukes til behandling av en rekke ulike tilstander over hele verden. Botox har vist en positiv effekt, behandlingen er enkel, gir et godt resultat og det er lite farer knyttet til behandlingen. Resultatet vil begynne å bli synlig allerede  2-4 dager etter behandlingen og inntil 2 uker før full effekt. Varigheten av en slik behandling vil variere fra 3 til 8 måneder. 

 

Vi tilbyr behandling med botox som rynkebehandling, migrenebehandling og mot overdreven svette.

Botox som rynkebehandling

Botox er mest kjent for å være en effektiv og god behandling mot rynker. Botox fungerer best på de dynamiske rynkene, altså de dannes av kontinuerlig bevegelse i ansiktet. En rynkebehandling med botox fungerer ved at man injiserer middelet i musklene som ligger rett under huden, som vil føre til at musklene i det aktuelle området vil bli lammet. Dette gjør til at huden blir glattere og dermed rynkene mindre synlig.

Botox mot migrene

Migrene er en indre reaksjon som kan utløses av overaktive muskler i hode, nakke og rygg regionen. Ved å injisere botox i disse områdene vil man blokkere smertesignalene til musklene. På denne måten kan man forhindre anfall og bidra til at smerteanfallene blir mildere.  Effekten av botox mot migrene er varierende. Noen opplever svært god effekt, mens andre opplever lite bedring av plagene.

Botox for å forhindre overdreven svette

Botox er en svært anerkjent behandling mot overdreven svette, såkalt hyperhidrose. Hyperhidrose skyldes overaktivitet i svettekjertlene og kan være et sosialt og praktisk problem for dem som lider av tilstanden. Typiske problemområder kan være håndflatene, føtter, panne og armhule.

Behandlingen foregår ved at man injiserer botox i flere små stikk inn i svettekjertlene i området man behandler. Dette gjør at nerveimpulsene som går til svettekjertlene blir blokkerte og dermed vil svetteproduksjonen bli redusert.

Bivirkninger

Book behandlingen enkelt online nå

Selve behandlingen med botox innebærer liten risiko og bivirkninger og anses derfor som relativt trygg. Normalt opplever de fleste få eller ingen bivirkninger. Dersom man opplever bivirkninger er det som regel forbigående i løpet av de første dagene.

Vanlige bivirkninger kan være ømhet, liten bloduttredelse og hovenhet i behandlingsområdet. Andre bivirkninger kan være svekket styrke i muskulaturen, hodepine, nummenhet og hengende øyelokk. I sjeldne tilfeller allergiske reaksjoner.

Hvem bør ikke bruke botox

I utgangspunktet kan alle få behandling med botulinumtoksin behandling, men enkelte grupper skal allikevel ikke behandles. Disse er:

  • Gravide eller ammende personer

  • Personer med kroppsdysforbisk lidelse (forvrengt bilde på hvordan en ser ut)

  • Personer med infeksjon i området som skal behandles

  • Personer som er allergiske mot botulinumtoksin type A eller noen av de andre innholdsstoffene i legemiddelet

  • Personer med blødersykdom.  Det må også tas forsiktighetsregler dersom man går på blodfortynnende medisiner. Legen må vurdere hvert enkelt tilfelle og om BTX er kontraindisert.

  • Personer med nevrologisk sykdom